Kurczak po tajsku z ryżem
- Całkowity czas 17 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
250 g Pierś kurczaka
120 g Ryż tajski
0.5 szt. Limetka
0.2 łyżeczka Czerwona pasta chili
1 łyżka Ocet ryżowy
0.5 łyżka Sos ostrygowy
0.5 łyżka Sos sojowy
5 szt. Liście świeżej mięty
1 szt. Ząbki czosnku
180 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Umyj i drobno posiekaj miętę.
5szt. Liście świeżej mięty
Etap 3 /8
Obierz czosnek i drobno posiekaj.
1szt. Ząbki czosnku
Etap 4 /8
W misce do sałatek zmieszaj sos ostrygowy, sos sojowy, sok z limonki i skórkę, chilli i czosnek. Dodaj kurczaka i odstaw do marynowania.
250g Pierś kurczaka 0.5szt. Limetka 0.2łyżeczka Czerwona pasta chili 0.5łyżka Sos ostrygowy 0.5łyżka Sos sojowy 1szt. Ząbki czosnku
Etap 5 /8
Podgrzej trochę oleju w Cook4Me. Dodaj kurczak i marynatę. Podsmaż (w partiach jeśli potrzeba).
Etap 6 /8
Dodaj ryż, wodę i ocet. Wymieszaj.
120g Ryż tajski 1łyżka Ocet ryżowy 180ml Woda
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Ozdób miętą. Podawaj.
5szt. Liście świeżej mięty