Kurczak po tajsku z ryżem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kurczak po tajsku z ryżem

ratings.2.7

2.7/5 -

  • Całkowity czas 17 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 250 g Pierś kurczaka

  • 120 g Ryż tajski

  • 0.5 szt. Limetka

  • 0.2 łyżeczka Czerwona pasta chili

  • 1 łyżka Ocet ryżowy

  • 0.5 łyżka Sos ostrygowy

  • 0.5 łyżka Sos sojowy

  • 5 szt. Liście świeżej mięty

  • 1 szt. Ząbki czosnku

  • 180 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Umyj i drobno posiekaj miętę.

  • 5szt. Liście świeżej mięty

Etap 3 /8

Obierz czosnek i drobno posiekaj.

  • 1szt. Ząbki czosnku

Etap 4 /8

W misce do sałatek zmieszaj sos ostrygowy, sos sojowy, sok z limonki i skórkę, chilli i czosnek. Dodaj kurczaka i odstaw do marynowania.

  • 250g Pierś kurczaka
  • 0.5szt. Limetka
  • 0.2łyżeczka Czerwona pasta chili
  • 0.5łyżka Sos ostrygowy
  • 0.5łyżka Sos sojowy
  • 1szt. Ząbki czosnku

Etap 5 /8

Podgrzej trochę oleju w Cook4Me. Dodaj kurczak i marynatę. Podsmaż (w partiach jeśli potrzeba).

Etap 6 /8

Dodaj ryż, wodę i ocet. Wymieszaj.

  • 120g Ryż tajski
  • 1łyżka Ocet ryżowy
  • 180ml Woda

Etap 7 /8

Gotuj składniki.

Etap 8 /8

Ozdób miętą. Podawaj.

  • 5szt. Liście świeżej mięty