Kurczak z ananasem i papryką
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
2 filety z piersi kurczaka
350 g ananasa pokrojonego w drobne kawałki (z puszki lub świeży)
1 duża czerwona papryka pokrojona w cienkie paski
200 ml bulionu warzywnego
2 łyżka suszonej włoszczyzny
1 łyżka słodkiego sosu chili
1 łyżeczka skrobii ziemniaczanej
1 łyżka sezamu
3 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka curry
0.5 łyżeczka słodkiej papryki
0.3 łyżeczka imbiru suszonego
0.3 łyżeczka kurkumy
0.3 łyżeczka czarnego pieprzu
1 szczypta pieprzu cayenne
1 łyżka oleju
50 ml wody
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Mięso pokrój w paski, dodaj sos sojowy, curry, słodką paprykę, imbir, kurkumę, pieprz czarny i cayenne, wymieszaj.
Etap 2 /4
Wlej olej do urządzenia. Smaż kurczaka do momentu aż mięso się zetnie.
Etap 3 /4
Dodaj paprykę, ananasa, bulion, słodki sos chili, suszoną włoszczyznę, wymieszaj i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Skrobię rozpuść w 50 ml wody, wlej do urządzenia, dokładnie wymieszaj i duś przez 3 minuty . Gotowanie danie posyp sezamem.