Zielone curry z kurczakiem i ananasem
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Piersi z kurczaka
2 łyżka Pasty zielone curry
400 ml Mleczka kokosowego
150 ml Bulionu drobiowego
150 g Świeżego ananasa
1 Czerwona papryka
100 g Zielonej fasolki szparagowej
3 Liście limonki kaffir
1 łyżka Sosu rybnego
1 łyżeczka Cukru brązowego
1 łyżka Oleju
Świeża kolendra (do podania)
Makaron udon (do podania)
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Pierś kurczaka pokrój w paski.
Etap 2 /10
Ananasa obierz i pokrój w kostkę. Paprykę czerwoną pokrój w paski.
Etap 3 /10
Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Etap 4 /10
W Cook4me włącz mocne smażenie. Wlej olej. Dodaj pastę zielone curry i smaż przez 2 minuty, stale mieszając, aż uwolni się intensywny aromat.
Etap 5 /10
Dodaj pokrojonego kurczaka do naczynia i podsmażaj przez kolejne 3 minuty, mieszając, aż mięso lekko zbieleje.
Etap 6 /10
Wlej mleczko kokosowe oraz bulion drobiowy. Dodaj liście limonki kaffir, sos rybny i cukier brązowy. Dokładnie wymieszaj.
Etap 7 /10
Dodaj fasolkę szparagową i czerwoną paprykę.
Etap 8 /10
Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 5 minut.
Etap 9 /10
Po zakończeniu gotowania dodaj pokrojonego ananasa i wymieszaj. Możesz włączyć program na 3 minuty, aby ananas się podgrzał.
Etap 10 /10
Do miseczek nałóż na dno makaron udon, dodaj curry i posyp świeżą kolendrą.