Lazaniowe rulony z cukinią
Tefal
Przepis według Tefal

Lazaniowe rulony z cukinią

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Sos pomidorowy z bazylią

  • 400 g Małe cukinie

  • 180 g Mrożony posiekany szpinak

  • 250 g Ser ricotta

  • 125 g Tarty ser mozzarella

  • 0.5 łyżeczka Starta gałka muszkatołowa

  • 25 g Tarty parmezan

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Blacha do pieczenia XL
    Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking akcesoria
    Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia
    Blacha do pieczenia

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Wlej sos pomidorowy na spód formy do pieczenia.

  • 400g Sos pomidorowy z bazylią
  • Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia

Etap 2 /6

Umyj i pokrój cukinie na bardzo cienkie paski, najlepiej za pomocą mandoliny.

  • 400g Małe cukinie

Etap 3 /6

Rozmroź i odsącz szpinak, wyciskając jak najwięcej płynu. Wymieszaj z ricottą, mozzarellą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

  • 180g Mrożony posiekany szpinak
  • 250g Ser ricotta
  • 125g Tarty ser mozzarella
  • 0.5łyżeczka Starta gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz

Etap 4 /6

Na kraniec plasterka cukinii nałóż 0,5 łyżki farszu i zwiń go w rulon. Ustaw go pionowo w sosie i powtarzaj ten krok, aż zużyjesz wszystkie paski cukinii i całe nadzienie. Posyp tartym parmezanem.

  • 25g Tarty parmezan

Etap 5 /6

Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w pomarańczowym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu piecz przez 20 minut.

  • Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia

Etap 6 /6

Podawaj od razu.