Lazaniowe rulony z cukinią
- Całkowity czas 50 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Sos pomidorowy z bazylią
400 g Małe cukinie
180 g Mrożony posiekany szpinak
250 g Ser ricotta
125 g Tarty ser mozzarella
0.5 łyżeczka Starta gałka muszkatołowa
25 g Tarty parmezan
Sól, pieprz
Akcesoria
Blacha do pieczenia XL Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Wlej sos pomidorowy na spód formy do pieczenia.
Etap 2 /6
Umyj i pokrój cukinie na bardzo cienkie paski, najlepiej za pomocą mandoliny.
Etap 3 /6
Rozmroź i odsącz szpinak, wyciskając jak najwięcej płynu. Wymieszaj z ricottą, mozzarellą, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Etap 4 /6
Na kraniec plasterka cukinii nałóż 0,5 łyżki farszu i zwiń go w rulon. Ustaw go pionowo w sosie i powtarzaj ten krok, aż zużyjesz wszystkie paski cukinii i całe nadzienie. Posyp tartym parmezanem.
Etap 5 /6
Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w pomarańczowym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu piecz przez 20 minut.
Etap 6 /6
Podawaj od razu.