Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Lemoniada z koprem i jabłkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 150 g zielone jabłka

  • 50 g koper włoski w plasterkach

  • 30 g grubo posiekany seler

  • 3 łyżka sok z limonki

  • 300 ml zimna woda

  • 4 kostki lodu

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Umyj jabłko, wydrąż środek i pokrój na plasterki.

  • 150g zielone jabłka

Etap 2 /4

Do blendera włóż jabłko, koper, seler, lód i wlej sok z limonki oraz wodę.

  • 50g koper włoski w plasterkach
  • 30g grubo posiekany seler
  • 3łyżka sok z limonki
  • 300ml zimna woda
  • 4 kostki lodu

Etap 3 /4

Ustaw wskazany program na 3 minuty i uruchom go.

Etap 4 /4

Przelej przez sito z drobnymi oczkami i natychmiast podawaj.