Racuchy z brzoskwinią i jabłkiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Racuchy z brzoskwinią i jabłkiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 Brzoskwinie

  • 1 Jabłko

  • 200 ml Soku owocowego

  • 2 Jajka

  • 70 g Mąki orkiszowej jasnej

  • 1 łyżeczka Cynamonu

  • 0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia

  • 1 łyżka Oleju kokosowego

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Owoce umyj.

  • 2 Brzoskwinie
  • 1 Jabłko
  • 200ml Soku owocowego
  • 2 Jajka
  • 70g Mąki orkiszowej jasnej
  • 1łyżeczka Cynamonu
  • 0.5łyżeczka Proszku do pieczenia
  • 1łyżka Oleju kokosowego

Etap 2 /4

W misce wymieszaj jajka, sok owocowy, mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Wyrób na jednolitą, gładką masę.

  • 200ml Soku owocowego
  • 2 Jajka
  • 70g Mąki orkiszowej jasnej
  • 1łyżeczka Cynamonu
  • 0.5łyżeczka Proszku do pieczenia

Etap 3 /4

Owoce pokrój na małe kawałki i połącz z racuchową masą.

  • 2 Brzoskwinie
  • 1 Jabłko

Etap 4 /4

W misie Cook4me rozgrzej olej kokosowy. Nakładaj porcje ciasta i smaż racuchy po 2 minuty z każdej strony, aż się zarumienią.

  • 1łyżka Oleju kokosowego