Młoda kapustka zasmażana Pati Sołtysik
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
650 g Kapusta
150 g Marchew
80 g Masło
1 łyżka Sok z cytryny
600 ml Bulion
3 łyżka Mąka
Koperek
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Marchewkę zetrzyj na tarce, kapustę drobno posiekaj. Włóż warzywa do urządzenia.
Etap 2 /3
Wlej bulion lub wodę oraz sok z cytryny i gotuj przez 20 min w trybie wysoki poziom pary. Następnie dodaj posiekany koperek.
Etap 3 /3
W rondelku roztop masło (na średnim ogniu) i dodawaj stopniowo mąkę mieszając cały czas. Gdy uzyskasz jednolitą masę, zasmażkę przelej do kapusty i łącz mieszając przez 2 min w trybie średnie podsmażenie.