Magdalenki z pstrąga
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 18 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
2 porcje
- 90 g Lekko solone masło 
- 2 Całe jajka 
- 4 g Cukier drobny 
- 1 łyżeczka Miód akacjowy 
- 2 łyżeczka Oliwa z oliwek 
- 80 g Mąka 
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 
- 2 szczypta Sól morska 
- 30 g Mleko półtłuste 
- 0.5 Kandyzowana cytryna 
- 60 g Wędzony pstrąg 
- 220 g śmietana tortowa 48-procentowa 
- 2 szczypta curry w proszku 
- 2 łyżeczka Posiekany koperek 
- 4 łyżka Jajka łososiowe 
- Sól pieprz 
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Rozpuść kawałki masła w nieprzywierającej formie na programie przez wskazany czas.
Etap 2 /9
W misce ubijaj jajko z cukrem, miodem i olejem przez 1 minutę. Add the flour and baking powder. Add the milk, mix until you have a smooth dough.
Etap 3 /9
Za pomocą noża usuń miąższ z kandyzowanej cytryny, a skórkę drobno posiekaj.
Etap 4 /9
Pstrąga pokroić na małe kawałki.
Etap 5 /9
Dodaj kandyzowaną cytrynę, pstrąga i sporą szczyptę soli morskiej, wymieszaj.
Etap 6 /9
Napełnij foremki na magdalenki i gotuj według programu przez wskazany czas.
Etap 7 /9
Pozostawić do lekkiego ostygnięcia, następnie wyjąć z foremek.
Etap 8 /9
Przygotuj bitą śmietanę: W misce wymieszaj śmietanę z curry i koperkiem, dopraw i ubijaj, aż uzyskasz puszysty krem.
Etap 9 /9
Podawaj magdalenki z bitą śmietaną i jajkami łososiowymi.

