Magdalenki z pstrąga
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 porcje
90 g Lekko solone masło
2 Całe jajka
4 g Cukier drobny
1 łyżeczka Miód akacjowy
2 łyżeczka Oliwa z oliwek
80 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
2 szczypta Sól morska
30 g Mleko półtłuste
0.5 Kandyzowana cytryna
60 g Wędzony pstrąg
220 g śmietana tortowa 48-procentowa
2 szczypta curry w proszku
2 łyżeczka Posiekany koperek
4 łyżka Jajka łososiowe
Sól pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Rozpuść kawałki masła w nieprzywierającej formie na programie przez wskazany czas.
Etap 2 /9
W misce ubijaj jajko z cukrem, miodem i olejem przez 1 minutę. Add the flour and baking powder. Add the milk, mix until you have a smooth dough.
Etap 3 /9
Za pomocą noża usuń miąższ z kandyzowanej cytryny, a skórkę drobno posiekaj.
Etap 4 /9
Pstrąga pokroić na małe kawałki.
Etap 5 /9
Dodaj kandyzowaną cytrynę, pstrąga i sporą szczyptę soli morskiej, wymieszaj.
Etap 6 /9
Napełnij foremki na magdalenki i gotuj według programu przez wskazany czas.
Etap 7 /9
Pozostawić do lekkiego ostygnięcia, następnie wyjąć z foremek.
Etap 8 /9
Przygotuj bitą śmietanę: W misce wymieszaj śmietanę z curry i koperkiem, dopraw i ubijaj, aż uzyskasz puszysty krem.
Etap 9 /9
Podawaj magdalenki z bitą śmietaną i jajkami łososiowymi.