Magdalenki z fetą i suszonymi pomidorami - przepisy Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Magdalenki z fetą i suszonymi pomidorami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

16 sztuki

  • 80 g Mąka ryżowa

  • 40 g Parmezan

  • 0.5 saszetka Proszek do pieczenia

  • 2 cl Oliwa z oliwek

  • 2 Jajko

  • 2 cl Mleko

  • 50 g Suszone pomidory

  • 50 g Ser feta

  • Sól i pieprz

Akcesoria

  • Płyta do magdalenek
    Płyta do magdalenek

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Wrzuć wszystkie składniki do dużej miski, weź szpatułkę i mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.

  • 80g Mąka ryżowa
  • 40g Parmezan
  • 0.5saszetka Proszek do pieczenia
  • 2cl Oliwa z oliwek
  • 2 Jajko
  • 2cl Mleko
  • 50g Suszone pomidory
  • 50g Ser feta
  • Sól i pieprz

Etap 2 /4

Rozgrzej urządzenie.

Etap 3 /4

Za pomocą łyżeczki uformuj kulki i umieść je w foremkach do magdalenek. Sprawdź, czy magdalenki się upiekły, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.

Etap 4 /4

Natychmiast wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na ruszcie.