Makaron ryżowy curry z tofu wg Pati
- Całkowity czas 30 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 24 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Makaron ryżowy
200 g Tofu
100 g Cebula
Czosnek
3 łyżka Oliwa z oliwek
500 ml Woda
130 g Żółta papryka
160 g Żółta cukinia
3 łyżka Śmietana 18%
40 g Rukola
15 g Kiełki brokułu
1 łyżeczka Cynamon
4 łyżeczka Curry
1 łyżeczka Garam masala
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
200g Makaron ryżowy 200g Tofu 100g Cebula Czosnek 3łyżka Oliwa z oliwek 500ml Woda 130g Żółta papryka 160g Żółta cukinia 3łyżka Śmietana 18% 40g Rukola 15g Kiełki brokułu 1łyżeczka Cynamon 4łyżeczka Curry 1łyżeczka Garam masala
Etap 2 /5
Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy. Cukinię, paprykę i tofu kroimy w kostkę.
200g Tofu 100g Cebula Czosnek 130g Żółta papryka 160g Żółta cukinia
Etap 3 /5
Do Cook4me wlewamy oliwę a następnie dodajemy cebulę, czosnek, paprykę, cukinię oraz tofu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość podsmażamy mieszając przez 5 min.
200g Tofu 100g Cebula Czosnek 3łyżka Oliwa z oliwek 130g Żółta papryka 160g Żółta cukinia
Etap 4 /5
Dodajemy rukolę, kiełki, śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Podsmażamy mieszając przez 7 min.
3łyżka Śmietana 18% 40g Rukola 15g Kiełki brokułu 1łyżeczka Cynamon 4łyżeczka Curry 1łyżeczka Garam masala
Etap 5 /5
Makaron położyć na sitku i przelać gorącą wodą, a następnie włożyć do urządzenia. Wlać wodę i gotować przez 12 min.
200g Makaron ryżowy 500ml Woda