Makaron ryżowy curry z tofu wg Pati - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Makaron ryżowy curry z tofu wg Pati

Review 4 stars (average)

4/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    24 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Makaron ryżowy

  • 200 g Tofu

  • 100 g Cebula

  • Czosnek

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 500 ml Woda

  • 130 g Żółta papryka

  • 160 g Żółta cukinia

  • 3 łyżka Śmietana 18%

  • 40 g Rukola

  • 15 g Kiełki brokułu

  • 1 łyżeczka Cynamon

  • 4 łyżeczka Curry

  • 1 łyżeczka Garam masala

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 200g Makaron ryżowy
  • 200g Tofu
  • 100g Cebula
  • Czosnek
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 500ml Woda
  • 130g Żółta papryka
  • 160g Żółta cukinia
  • 3łyżka Śmietana 18%
  • 40g Rukola
  • 15g Kiełki brokułu
  • 1łyżeczka Cynamon
  • 4łyżeczka Curry
  • 1łyżeczka Garam masala

Etap 2 /5

Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy. Cukinię, paprykę i tofu kroimy w kostkę.

  • 200g Tofu
  • 100g Cebula
  • Czosnek
  • 130g Żółta papryka
  • 160g Żółta cukinia

Etap 3 /5

Do Cook4me wlewamy oliwę a następnie dodajemy cebulę, czosnek, paprykę, cukinię oraz tofu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość podsmażamy mieszając przez 5 min.

  • 200g Tofu
  • 100g Cebula
  • Czosnek
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 130g Żółta papryka
  • 160g Żółta cukinia

Etap 4 /5

Dodajemy rukolę, kiełki, śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Podsmażamy mieszając przez 7 min.

  • 3łyżka Śmietana 18%
  • 40g Rukola
  • 15g Kiełki brokułu
  • 1łyżeczka Cynamon
  • 4łyżeczka Curry
  • 1łyżeczka Garam masala

Etap 5 /5

Makaron położyć na sitku i przelać gorącą wodą, a następnie włożyć do urządzenia. Wlać wodę i gotować przez 12 min.

  • 200g Makaron ryżowy
  • 500ml Woda