Makaron ryżowy vermicelli z krewetkami
- Całkowity czas 17 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Makaron ryżowy vermicelli
20 szt. Mrożone krewetki
2 szt. Marchewki
200 g Serce palmy
4 łyżka Słodki sos sojowy
2 łyżka Sos rybny
2 porcje Liście sałaty
2 porcje Orzeszki ziemne
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
W misce zalej makaron gorącą wodą. Wlej olej do Cook4Me.
Etap 3 /6
Gotuj krewetki przez 1 minutę. Dodaj sosy, marchew, sałatę i orzeszki ziemne. Gotuj przez 3 minuty.
Etap 4 /6
Wlej 100 ml wody.
Etap 5 /6
Gotuj składniki.
Etap 6 /6
Dodaj odcedzony makaron. Trzymaj pod przykryciem przez 5 minut.