Makaron ryżowy po tajsku
- Całkowity czas 30 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 osób
200 g Makaronu ryżowego
2 Filety z kurczaka
1 łyżeczka Słodkiej papryki
2 Czerwone papryki
4 Marchewki
1 Cebula czerwona
200 g Grzybków shimeji
200 g Kiełków fasoli mung
0.5 Cukinii
100 ml Sosu sojowego
100 g Groszku mrożonego
Szczypiorek
3 łyżka Masła orzechowego
4 Ząbki czosnku
50 g Sezamu białego
Czas przygotowania
Etap 1 /13
Przygotuj składniki.
Etap 2 /13
Marchew obierz i za pomocą obieraczki pokrój w drobne paseczki.
Etap 3 /13
Grzyby dokładnie umyj.
Etap 4 /13
Mięso dokładnie umyj i pokrój w paski. Wymieszaj ze słodką papryką oraz sosem sojowym.
Etap 5 /13
Cukinię, paprykę oraz cebulę umyj i pokrój w cienkie paski.
Etap 6 /13
W misie Cook4me rozgrzej masło i smaż warzywa.
Etap 7 /13
Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i poczekaj, aż zmięknie.
Etap 8 /13
Do warzyw dodaj mięso i smaż.
Etap 9 /13
Dodaj marchew oraz grzyby i smaż.
Etap 10 /13
Dodaj do całości groszek, fasolę oraz makaron. Kontynuuj smażenie.
Etap 11 /13
Przygotuj sos do makaronu: wymieszaj pozostałą ilość sosu sojowego z masłem orzechowym, sezamem oraz czosnkiem.
Etap 12 /13
Połącz wszystkie składniki z sosem.
Etap 13 /13
Gotowe danie posyp szczypiorkiem.