Makaron z groszkiem, cukinią i ricottą
Owsiana
Przepis według Owsiana

Makaron z groszkiem, cukinią i ricottą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 min.
  • Czas przygotowania
    2 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g Makaronu penne

  • 150 g Groszku mrożonego

  • 200 g Cukinii

  • 400 ml Wody

  • 10 g Oliwy z oliwek

  • Soli

  • Świeżo mielony pieprz

  • 2 łyżka Sera ricotta

  • 4 łyżka Tartego parmezanu

  • 2 łyżka Orzechów pinii lub pistacji

  • Świeżej bazylii

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Do Cook4Me dodaj makaron penne, cukinię pokrojoną w półplasterki oraz groszek mrożony. Nie musisz go wcześniej rozmrażać.

Etap 2 /4

Wlej 400 ml wody oraz oliwę z oliwek, dodaj szczyptę soli oraz świeżo mielony pieprz. Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.

Etap 3 /4

Po ugotowaniu dodaj do makaronu ser ricotta i dokładnie wymieszaj.

Etap 4 /4

Podaj makaron na talerzach. Posyp go tartym parmezanem, uprażonymi na złoty kolor orzechami pinii oraz świeżą bazylią.