Makaron z groszkiem, cukinią i ricottą
- Całkowity czas 2 min.
- 2 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Makaronu penne
150 g Groszku mrożonego
200 g Cukinii
400 ml Wody
10 g Oliwy z oliwek
Soli
Świeżo mielony pieprz
2 łyżka Sera ricotta
4 łyżka Tartego parmezanu
2 łyżka Orzechów pinii lub pistacji
Świeżej bazylii
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do Cook4Me dodaj makaron penne, cukinię pokrojoną w półplasterki oraz groszek mrożony. Nie musisz go wcześniej rozmrażać.
Etap 2 /4
Wlej 400 ml wody oraz oliwę z oliwek, dodaj szczyptę soli oraz świeżo mielony pieprz. Zamknij pokrywę i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 3 /4
Po ugotowaniu dodaj do makaronu ser ricotta i dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /4
Podaj makaron na talerzach. Posyp go tartym parmezanem, uprażonymi na złoty kolor orzechami pinii oraz świeżą bazylią.