Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Makaron z grzybami i sosem orzechowym

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Makaron

  • 300 g Grzyb

  • 250 ml Bulion warzywny

  • 1 łyżka Ocet jabłkowy

  • 100 g Orzech nerkowca

  • 2 szt. Cebula

  • 50 ml Oliwa z oliwek

  • 1.5 łyżka Estragon

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Namocz przez noc orzechy nerkowca.

  • 100g Orzech nerkowca

Etap 2 /7

Odetnij łodygi grzybów i odłóż je na bok. Posiekaj grzyby i cebulę.

  • 300g Grzyb
  • 2szt. Cebula

Etap 3 /7

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż posiekaną cebulę i grzyby.

  • 300g Grzyb
  • 2szt. Cebula
  • 50ml Oliwa z oliwek

Etap 4 /7

Makaron ugotuj w garnku z wrzącą, osoloną wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • 300g Makaron

Etap 5 /7

Odcedź orzechy nerkowca. Włóż je do blendera, dodaj bulion, łodygi grzybów, ocet jabłkowy i estragon, dopraw. Zamknij pokrywę. Blenduj na maksymalnej prędkości przez 1 minutę.

  • 300g Grzyb
  • 250ml Bulion warzywny
  • 1łyżka Ocet jabłkowy
  • 100g Orzech nerkowca
  • 1.5łyżka Estragon
  • Sól

Etap 6 /7

Na patelnię wlej sos grzybowy i trzymaj na małym ogniu. Dodaj odcedzony makaron i wymieszaj z sosem.

  • 300g Makaron
  • 300g Grzyb

Etap 7 /7

Podawaj natychmiast.