Makaron z mięsem mielonym z indyka, pieczarkami i serem camembert
- Całkowity czas 20 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g mięsa mielonego z indyka
500 g makaronu penne
250 g pieczarek
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
50 g sera camembert
2 łyżeczki soli
pół łyżeczki Vegety
1 l wody
200 ml śmietanki 18 proc
szczypta pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój drobno cebulę, czosnek, pieczarki i ser camembert.
Etap 2 /4
Podsmaż mięso mielone z indyka. Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek, pieczarki, dwie łyżeczki soli, szczyptę pieprzu, pół łyżeczki Vegety i smaż jeszcze 3 min. Następnie dodaj litr wody, śmietankę i pokrojony ser camembert. Poczekaj, aż całość zacznie bulgotać.
Etap 3 /4
Dodaj makaron. Dokładnie wymieszaj. Gotuj 7 min pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Po dekompresji wymieszaj danie.