Makaron z mięsem mielonym z indyka, pieczarkami i serem camembert - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Magdalena D.T.

Makaron z mięsem mielonym z indyka, pieczarkami i serem camembert

ratings.4.3

4.3/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g mięsa mielonego z indyka

  • 500 g makaronu penne

  • 250 g pieczarek

  • 1 duża cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 50 g sera camembert

  • 2 łyżeczki soli

  • pół łyżeczki Vegety

  • 1 l wody

  • 200 ml śmietanki 18 proc

  • szczypta pieprzu

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój drobno cebulę, czosnek, pieczarki i ser camembert.

  • 250g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g sera camembert

Etap 2 /4

Podsmaż mięso mielone z indyka. Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek, pieczarki, dwie łyżeczki soli, szczyptę pieprzu, pół łyżeczki Vegety i smaż jeszcze 3 min. Następnie dodaj litr wody, śmietankę i pokrojony ser camembert. Poczekaj, aż całość zacznie bulgotać.

  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 250g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g sera camembert
  • 2 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki Vegety
  • 1l wody
  • 200ml śmietanki 18 proc
  • szczypta pieprzu

Etap 3 /4

Dodaj makaron. Dokładnie wymieszaj. Gotuj 7 min pod ciśnieniem.

  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 500g makaronu penne
  • 250g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g sera camembert
  • 2 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki Vegety
  • 1l wody
  • 200ml śmietanki 18 proc
  • szczypta pieprzu

Etap 4 /4

Po dekompresji wymieszaj danie.

  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 500g makaronu penne
  • 250g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g sera camembert
  • 2 łyżeczki soli
  • pół łyżeczki Vegety
  • 1l wody
  • 200ml śmietanki 18 proc
  • szczypta pieprzu