Margarita z ananasem i papryką jalapeño
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 papryka jalapeño
50 ml syrop z cukru trzcinowego
300 ml soku jabłkowy
100 ml sok z limonki
700 g kostki lodu
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Posiekaj paprykę jalapeño. Weź mieszadło, wymieszaj syrop z trzciny cukrowej z papryką jalapeño i pozostaw do naciągnięcia na około 10 minut.
Etap 2 /3
Odcedź, a następnie dodaj sok z ananasa i sok z limonki. Przelej wszystko do blendera, a następnie dodaj kostki lodu. Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go. Uruchom program.
Etap 3 /3
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i przelej margaritę do szklanek.