Miruna w sosie szpinakowym z fetą
Przepis według InspiracjeJoanny

Miruna w sosie szpinakowym z fetą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 13 min.
  • Czas przygotowania
    3 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 400 g Szpinak mrożony

  • 80 g Ser typu Feta

  • 10 g Czosnku (2 ząbki)

  • 300 g Miruna

  • 1 szczypta Pieprzu

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 szczypta Tymianek

  • 100 g Pomidorków koktajlowych

  • 3 łyżeczka Śmietany 18%

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Szpinak mrożony podsmażyć razem z rozdrobioną fetą.

  • 400g Szpinak mrożony
  • 80g Ser typu Feta

Etap 2 /5

Pomidorki koktajlowe i drobno posiekany czosnek dodać do misy.

  • 10g Czosnku (2 ząbki)
  • 100g Pomidorków koktajlowych

Etap 3 /5

Dodać przyprawy i śmietanę i dobrze wymieszać.

  • 1szczypta Pieprzu
  • 1łyżeczka Soli
  • 1szczypta Tymianek
  • 3łyżeczka Śmietany 18%

Etap 4 /5

Mirunę położyć na wierzchu powstałego sosu szpinakowego i rozpocząć gotowanie.

  • 300g Miruna

Etap 5 /5

Można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem lub gnocchi.