Miruna w sosie szpinakowym z fetą
- Całkowity czas 13 min.
- 3 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Szpinak mrożony
80 g Ser typu Feta
10 g Czosnku (2 ząbki)
300 g Miruna
1 szczypta Pieprzu
1 łyżeczka Soli
1 szczypta Tymianek
100 g Pomidorków koktajlowych
3 łyżeczka Śmietany 18%
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Szpinak mrożony podsmażyć razem z rozdrobioną fetą.
Etap 2 /5
Pomidorki koktajlowe i drobno posiekany czosnek dodać do misy.
Etap 3 /5
Dodać przyprawy i śmietanę i dobrze wymieszać.
Etap 4 /5
Mirunę położyć na wierzchu powstałego sosu szpinakowego i rozpocząć gotowanie.
Etap 5 /5
Można podawać z ryżem, ziemniakami, makaronem lub gnocchi.