- przepisy | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mleko migdałowe po włosku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 30 g Blanszowane migdały

  • 30 cl Woda

  • 1 łyżka Syrop z agawy

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Wlej pół litra wody do rondla i gotuj migdały przez 20 minut. Wypłucz w zimnej wodzie.

  • 30g Blanszowane migdały

Etap 2 /4

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od wody. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

  • 30g Blanszowane migdały
  • 30cl Woda
  • 1łyżka Syrop z agawy

Etap 3 /4

Przecedź mieszaninę przez worek do przygotowywania mleka roślinnego lub gazę, aby uzyskać gładki płyn bez pozostałości migdałów. Są one znane jako „okara” – możesz wykorzystać ją do pieczenia ciasteczek, chleba, ciasta, herbatników, granoli, falafela, kruszonki i nie tylko.

Etap 4 /4

Przechowuj w lodówce przez maks. 3 dni. Wstrząśnij przed każdym użyciem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
25 min.

Mleko migdałowe i ciasteczka z okary

ratings.NaN

- przepisy | Tefal
Mleko migdałowe i ciasteczka z okary
Tefal
Tefal
10 min.

Mleko migdałowe z tymiankiem i miodem

ratings.NaN

- przepisy | Tefal
Mleko migdałowe z tymiankiem i miodem
Tefal
Tefal
1 godz. 50 min.

Czekoladowe crumble po włosku

ratings.NaN

- przepisy | Tefal
Czekoladowe crumble po włosku
Tefal
Tefal
10 min.

Grillowane papryki po włosku

ratings.NaN

- przepisy | Tefal
Grillowane papryki po włosku
Tefal
Tefal
10 min.

Polędwiczka wieprzowa po włosku

ratings.NaN

- przepisy | Tefal
Polędwiczka wieprzowa po włosku