Mocno pomidorowy makaron wg Pati
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Mocno pomidorowy makaron wg Pati

ratings.4.7

4.7/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    17 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Makaron spaghetti

  • 400 g Pomidory z puszki

  • 200 g Tuńczyk z puszki

  • 2 szt. Czosnek

  • 100 g Cebula

  • 50 g Parmezan

  • 40 g Świeży szpinak

  • 0.5 Świeża pietruszka

  • 1 Gałązka rozmarynu

  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany

  • 2 łyżeczka Zioła prowansalskie

  • 1 łyżeczka Słodka papryka wędzona

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 400 ml Passata pomidorowa

  • 400 ml Woda

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 300g Makaron spaghetti
  • 400g Pomidory z puszki
  • 200g Tuńczyk z puszki
  • 2szt. Czosnek
  • 100g Cebula
  • 50g Parmezan
  • 40g Świeży szpinak
  • 0.5 Świeża pietruszka
  • 1 Gałązka rozmarynu
  • 1łyżeczka Czosnek granulowany
  • 2łyżeczka Zioła prowansalskie
  • 1łyżeczka Słodka papryka wędzona
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 400ml Passata pomidorowa
  • 400ml Woda

Etap 2 /7

Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy.

  • 2szt. Czosnek
  • 100g Cebula

Etap 3 /7

Do Cook4me wlewamy oliwę i dodajemy cebule oraz czosnek. Całość podsmażamy mieszając przez 3 min.

  • 2szt. Czosnek
  • 100g Cebula
  • 3łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /7

Do urządzenia dodajemy pomidory oraz tuńczyka. Doprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Podsmażamy często mieszając przez 4 min.

  • 400g Pomidory z puszki
  • 200g Tuńczyk z puszki
  • 1łyżeczka Czosnek granulowany
  • 2łyżeczka Zioła prowansalskie
  • 1łyżeczka Słodka papryka wędzona
  • Sól i pieprz

Etap 5 /7

Wlewamy passatę, szpinak, rozmaryn oraz parmezan. Całość podsmażamy mieszając przez 3 min.

  • 50g Parmezan
  • 40g Świeży szpinak
  • 1 Gałązka rozmarynu
  • 400ml Passata pomidorowa

Etap 6 /7

Dodajemy makaron oraz wodę i gotujemy pod ciśnieniem przez 7 min.

  • 300g Makaron spaghetti
  • 400ml Woda

Etap 7 /7

Danie podajemy obsypane świeżą pietruszką.

  • 0.5 Świeża pietruszka