Mocno pomidorowy makaron wg Pati
- Całkowity czas 22 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Makaron spaghetti
400 g Pomidory z puszki
200 g Tuńczyk z puszki
2 szt. Czosnek
100 g Cebula
50 g Parmezan
40 g Świeży szpinak
0.5 Świeża pietruszka
1 Gałązka rozmarynu
1 łyżeczka Czosnek granulowany
2 łyżeczka Zioła prowansalskie
1 łyżeczka Słodka papryka wędzona
3 łyżka Oliwa z oliwek
400 ml Passata pomidorowa
400 ml Woda
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy.
Etap 3 /7
Do Cook4me wlewamy oliwę i dodajemy cebule oraz czosnek. Całość podsmażamy mieszając przez 3 min.
Etap 4 /7
Do urządzenia dodajemy pomidory oraz tuńczyka. Doprawiamy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Podsmażamy często mieszając przez 4 min.
Etap 5 /7
Wlewamy passatę, szpinak, rozmaryn oraz parmezan. Całość podsmażamy mieszając przez 3 min.
Etap 6 /7
Dodajemy makaron oraz wodę i gotujemy pod ciśnieniem przez 7 min.
Etap 7 /7
Danie podajemy obsypane świeżą pietruszką.