Mocno warzywny gulasz z indyka - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Mocno warzywny gulasz z indyka

Review 5 stars (average)

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Mięsa z indyka (ja używam piersi)

  • 200 g Białej cebuli

  • 3 Ząbki czosnku

  • 150 g Czerwonej papryki

  • 200 g Marchewki

  • 200 g Pieczarek

  • 300 g Cukinii

  • 400 g Pomidorów z puszki

  • 8 Łyżek oliwy

  • 1 l Bulionu

  • Mąka pszenna

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 1.5 łyżeczka Słodkiej papryki

  • 1.5 łyżeczka Słodkiej papryki wędzonej

  • 1 łyżeczka Całego kminku

  • 1 łyżeczka Majeranku

  • 1 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego

  • 1 łyżeczka Całej białej gorczycy

  • 3 Liście laurowe

  • 5 Ziarenek ziela angielskiego

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski i dodajemy dwie łyżki oliwy. Doprawiamy solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz słodką papryką i całość bardzo dobrze mieszamy.

  • 800g Mięsa z indyka (ja używam piersi)
  • Sól, pieprz
  • 1łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 1.5łyżeczka Słodkiej papryki

Etap 2 /5

Do urządzenia wlewamy 3 łyżki oliwy, wkładamy mięso i podsmażamy przez 9 min mieszając od czasu do czasu, a następnie wyciągamy mięso i odkładamy na osobne naczynie.

Etap 3 /5

Cebulę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę, marchewkę siekamy w talarki i następnie każdy przekrawamy na pół. Małe pieczarki rozcinamy na połowę, jeśli grzyby są większe to każdy kroimy na ćwiartki.

  • 200g Białej cebuli
  • 3 Ząbki czosnku
  • 150g Czerwonej papryki
  • 200g Marchewki
  • 200g Pieczarek
  • 300g Cukinii

Etap 4 /5

Do urządzenia wlewamy 3 łyżki oliwy, wkładamy pokrojone warzywa oraz pomidory z puszki i podsmażamy mieszając często.

  • 400g Pomidorów z puszki

Etap 5 /5

Dodajemy mięso i całość zalewamy bulionem. Dodajemy sos sojowy, ziele angielskie oraz liście laurowe. Doprawiamy solą i pieprzem, papryką wędzoną, kminkiem, majerankiem, czosnku niedźwiedziego oraz białą gorczycą. Gotujemy pod ciśnieniem.

  • 1l Bulionu
  • Sól, pieprz
  • 1.5łyżeczka Słodkiej papryki wędzonej
  • 1łyżeczka Całego kminku
  • 1łyżeczka Majeranku
  • 1łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • 1łyżeczka Całej białej gorczycy
  • 3 Liście laurowe
  • 5 Ziarenek ziela angielskiego