Muffinki dyniowe
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
6 jajek
300 g zwykłej mąki
150 g roztopionego masła
225 g drobnego cukru
600 g puree z dyni
150 g zmielonych migdałów
1.5 saszetki proszku do pieczenia
Cynamon
300 g Serka śmietankowego
30 g cukru pudru
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Roztop masło w nieprzywierającej formie na wskazanym programie przez podany czas.
Etap 2 /5
W misce ubij jajka z cukrem, następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, zmielone migdały, szczyptę cynamonu i roztopione masło. Wymieszaj razem z purée z dyni, aż będzie tworzyło gładką masę.
Etap 3 /5
Wlej ciasto do foremek i uruchom podany program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby wykonać kolejne partie.
Etap 4 /5
W misce wymieszaj serek śmietankowy i cukier puder.
Etap 5 /5
Udekoruj wystudzone babeczki serkiem.