Muffinki dyniowe
Tefal
Przepis według Tefal

Muffinki dyniowe

ratings.0

0/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 6 jajek

  • 300 g zwykłej mąki

  • 150 g roztopionego masła

  • 225 g drobnego cukru

  • 600 g puree z dyni

  • 150 g zmielonych migdałów

  • 1.5 saszetki proszku do pieczenia

  • Cynamon

  • 300 g Serka śmietankowego

  • 30 g cukru pudru

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Roztop masło w nieprzywierającej formie na wskazanym programie przez podany czas.

  • 150g roztopionego masła

Etap 2 /5

W misce ubij jajka z cukrem, następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, zmielone migdały, szczyptę cynamonu i roztopione masło. Wymieszaj razem z purée z dyni, aż będzie tworzyło gładką masę.

  • 6 jajek
  • 300g zwykłej mąki
  • 150g roztopionego masła
  • 225g drobnego cukru
  • 150g zmielonych migdałów
  • 1.5 saszetki proszku do pieczenia
  • Cynamon

Etap 3 /5

Wlej ciasto do foremek i uruchom podany program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby wykonać kolejne partie.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 4 /5

W misce wymieszaj serek śmietankowy i cukier puder.

  • 300g Serka śmietankowego
  • 30g cukru pudru

Etap 5 /5

Udekoruj wystudzone babeczki serkiem.