Muffinki dyniowe
Tefal
Przepis według Tefal

Muffinki dyniowe

ratings.0

0/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 porcje

  • 6 Jajka

  • 300 g Mąka

  • 150 g Roztopione masło

  • 225 g Drobny cukier

  • 600 g Dynia

  • 150 g Zmielone migdały

  • 1.5 Proszek do pieczenia

  • Cynamon

  • 300 g Biały ser

  • 30 g Cukier puder

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Roztop masło w nieprzywierającej formie na wskazanym programie przez podany czas.

  • 150g Roztopione masło

Etap 2 /5

W misce ubij jajka z cukrem, następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, zmielone migdały, szczyptę cynamonu i roztopione masło. Wymieszaj razem z purée z dyni, aż będzie tworzyło gładką masę.

  • 6 Jajka
  • 300g Mąka
  • 150g Roztopione masło
  • 225g Drobny cukier
  • 150g Zmielone migdały
  • 1.5 Proszek do pieczenia
  • Cynamon

Etap 3 /5

Wlej ciasto do foremek i uruchom podany program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby wykonać kolejne partie.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 4 /5

W misce wymieszaj biały ser i cukier puder.

  • 300g Biały ser
  • 30g Cukier puder

Etap 5 /5

Zmroź babeczki po ostygnięciu.