Muffinki dyniowe
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
6 Jajka
300 g Mąka
150 g Roztopione masło
225 g Drobny cukier
600 g Dynia
150 g Zmielone migdały
1.5 Proszek do pieczenia
Cynamon
300 g Biały ser
30 g Cukier puder
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Roztop masło w nieprzywierającej formie na wskazanym programie przez podany czas.
150g Roztopione masło
Etap 2 /5
W misce ubij jajka z cukrem, następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, zmielone migdały, szczyptę cynamonu i roztopione masło. Wymieszaj razem z purée z dyni, aż będzie tworzyło gładką masę.
6 Jajka 300g Mąka 150g Roztopione masło 225g Drobny cukier 150g Zmielone migdały 1.5 Proszek do pieczenia Cynamon
Etap 3 /5
Wlej ciasto do foremek i uruchom podany program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby wykonać kolejne partie.
Forma na 6 muffinek
Etap 4 /5
W misce wymieszaj biały ser i cukier puder.
300g Biały ser 30g Cukier puder
Etap 5 /5
Zmroź babeczki po ostygnięciu.