Muffinki z serem gorgonzola, miodem i rozmarynem
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.Czas przygotowania 
- 25 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 3 Jajka 
- 100 ml mleko 
- 70 g Masło 
- 70 ml oliwa z oliwek 
- 200 g mąka 
- 1 saszetka proszek do pieczenia 
- 20 g miód 
- 2 gałązka rozmaryn 
- 110 g Ser Gorgonzola 
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Oddziel białka od żółtek.
Etap 2 /6
Do blendera dodaj żółtka, mleko, roztopione masło i oliwę z oliwek. Dodaj mąkę przesianą przez sitko oraz proszek do pieczenia, miód i rozmaryn. Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s. Uruchom program.
Etap 3 /6
Po zakończeniu programu przelej wszystko do miski.
Etap 4 /6
Ubijaj białka, aż będą sztywne i ostrożnie dodaj do mieszanki.
Etap 5 /6
Połowę ciasta przelej do natłuszczonej formy do muffinek. Dodaj trochę kostek sera gorgonzola, a następnie pokryj resztą mieszanki.
Etap 6 /6
Piecz przez 25 minut. Przed podaniem pozostaw do ostygnięcia.

