Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Muffiny z masłem orzechowym i czekoladą

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 225 g Masło orzechowe

  • 225 g Przecier jabłkowy

  • 50 g Kakao

  • 120 ml Syrop klonowy

  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy

  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 30 g Drops czekoladowy

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 2 /6

Lekko natłuść foremki na muffiny.

Etap 3 /6

Do blendera włóż wszystkie składniki z wyjątkiem kawałków czekolady. Zamknij pokrywkę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.

  • 225g Masło orzechowe
  • 225g Przecier jabłkowy
  • 50g Kakao
  • 120ml Syrop klonowy
  • 1łyżeczka Ekstrakt waniliowy
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia

Etap 4 /6

Powstałą masę przełóż do foremek na muffiny i udekoruj kawałkami czekolady.

  • 30g Drops czekoladowy

Etap 5 /6

Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut.

Etap 6 /6

Pozostaw do ostygnięcia.