Muffiny z masłem orzechowym i czekoladą
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
225 g Masło orzechowe
225 g Przecier jabłkowy
50 g Kakao
120 ml Syrop klonowy
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
30 g Drops czekoladowy
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Etap 2 /6
Lekko natłuść foremki na muffiny.
Etap 3 /6
Do blendera włóż wszystkie składniki z wyjątkiem kawałków czekolady. Zamknij pokrywkę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.
Etap 4 /6
Powstałą masę przełóż do foremek na muffiny i udekoruj kawałkami czekolady.
Etap 5 /6
Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut.
Etap 6 /6
Pozostaw do ostygnięcia.