Mus z białej czekolady i marakui - przepisy Cake Factory Délices | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Mus z białej czekolady i marakui

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 4 godz. 17 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 7 min.
  • Studzenie
    3 godz.

Składniki

1 porcja

  • 250 g Śmietana 18%

  • 250 g Mleko półtłuste

  • 100 g Biała czekolada

  • 4 szt. Żółtko

  • 50 g Cukier

  • 2 szt. Marakuja

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /7

W rondelku zagotuj śmietanę i mleko. Zdejmij z ognia i dodaj białą czekoladę pokrojoną na kawałki. Pozostaw na 2 minuty, aż czekolada się rozpuści, a następnie dobrze wymieszaj.

  • 250g Śmietana 18%
  • 250g Mleko półtłuste
  • 100g Biała czekolada

Etap 2 /7

W misce ubijaj żółtka z cukrem przez 2 minuty.

  • 4szt. Żółtko
  • 50g Cukier

Etap 3 /7

Dodaj sok z marakui i wymieszaj.

  • 2szt. Marakuja

Etap 4 /7

Na koniec dodaj ciepłą śmietanę i wymieszaj.

Etap 5 /7

W razie potrzeby użyj łyżki, aby zdjąć piankę z wierzchu mieszanki i podziel ją na foremki. Gotuj w programie P5 przez 65 minut.

Etap 6 /7

Jeśli nie masz foremek, użyj formy z nieprzywierającą powłoką i gotuj w programie P5 przez 55 minut.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 7 /7

Odstaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny przed podaniem.