Babeczki z białą czekoladą i granatem
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
1 porcja
150 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
80 g Drobny cukier
120 g Crème fraîche
1 Jajko
1 Cytryna
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
40 ml Olej roślinny
120 g Biała czekolada
140 g Nasiona granatu
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
Etap 2 /5
W drugiej misce wymieszaj śmietanę – crème fraiche, jajka, skórkę z cytryny, ekstrakt waniliowy i olej i mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Etap 3 /5
Wlej mokre produkty do mąki, proszku do pieczenia i cukru i wymieszaj.
Etap 4 /5
Czekoladę połam na duże kawałki i przygotuj pestki granatu. Dodaj je do ciasta.
Etap 5 /5
Wlej ciasto do 6 foremek Cake Factory i uruchom podany program na wskazany czas.





