Flan z białą czekoladą - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Flan z białą czekoladą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 0.5 Żelatyna

  • 125 ml Mleko

  • 50 ml Śmietanka kremówka

  • 45 g Biała czekolada, posiekana

  • 5 g Skrobia kukurydziana

Akcesoria

  • Zestaw 6 werynek
    Zestaw 6 werynek
  • Komplet 8 słoików
    Komplet 8 słoików

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 0.5 Żelatyna
  • 125ml Mleko
  • 50ml Śmietanka kremówka
  • 45g Biała czekolada, posiekana
  • 5g Skrobia kukurydziana

Etap 2 /6

Namocz żelatynę w zimnej wodzie.

  • 0.5 Żelatyna

Etap 3 /6

W osobnej misce: wymieszaj skrobię kukurydzianą z odrobiną mleka. Dodaj resztę mleka i śmietanę.

  • 125ml Mleko
  • 50ml Śmietanka kremówka
  • 5g Skrobia kukurydziana

Etap 4 /6

Wlej mieszaninę do misy Cook4me. Doprowadź do wrzenia i dokładnie wymieszaj. Dodaj odsączoną żelatynę. Wymieszaj.

  • 0.5 Żelatyna

Etap 5 /6

Dodaj posiekaną białą czekoladę. Dobrze wymieszaj, aby uzyskać gładką konsystencję. Przelej do szklanych słoiczków.

  • 45g Biała czekolada, posiekana
  • Zestaw 6 werynek
  • Komplet 8 słoików

Etap 6 /6

Schłodź przez 12 godzin w lodówce.