Nadziewane pomidory
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
500 g Mięso z kiełbasy
250 g Mielona wołowina
20 gałązka Szczypiorek
12 Suszone pomidory
Sól, pieprz
8 Pomidory
Akcesoria
Taca ociekowa
Czas przygotowania
Etap 1 /3
W dużej misce wymieszaj mięso ze szczypiorkiem, drobno posiekanymi suszonymi pomidorami i szczyptą soli i pieprzu.
Etap 2 /3
Obetnij wierzchołki poziomo na wysokości ok. 3/4 pomidorów. Usuń miąższ i wypełnij nadzieniem. Ułóż pomidory na tacy i umieść na nich wierzchołki.
Etap 3 /3
Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść tacę na tacy grillowej i wsuń ją na górną półkę, a pod spodem umieść tacę ociekową. Zamknij drzwiczki, ustaw tryb GRILL na 200°C i piecz przez 33 minuty. Włóż tacę grillową do urządzenia, a na górze umieść tacę z pomidorami. Ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i piecz przez 10 minut.