OBIAD U DZIADA - Zupa porowo-pieczarkowa ze Spytkowic - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według DZIAD

OBIAD U DZIADA - Zupa porowo-pieczarkowa ze Spytkowic

ratings.3.5

3.5/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 400 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)

  • 1 por (całość: biała i zielona część)

  • 4 marchewki

  • 1 pietruszka (korzeń)

  • 1 ćwiartka selera

  • 1 cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 natka świeżej pietruszki

  • 500 g pieczarek

  • 6 ziemniaków

  • 150 g makaronu (suchego: świderki lub muszelki)

  • 3 liście laurowe

  • 5 ziaren ziela angielskiego

  • 3 łyżeczka soli

  • 2 szczypta pieprzu

  • 2 łyżeczka oleju rzepakowego

  • 2.5 l wody

Czas przygotowania

Etap 1 /12

Umyj por i pokrój go w talarki (białą i zieloną część)

Etap 2 /12

Obierz i umyj marchewki. Dwie z nich zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Etap 3 /12

Obierz i umyj pietruszkę oraz cebulę.

Etap 4 /12

Obierz i umyj ćwiartkę selera, a następnie zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach.

Etap 5 /12

Z natki pietruszki oberwij listki i drobno je posiekaj.

Etap 6 /12

Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.

Etap 7 /12

Obierz pieczarki i pokrój je w talarki.

Etap 8 /12

Obierz i umyj ziemniaki, a następnie pokrój je w grubą kostkę.

Etap 9 /12

Wlej do Cook4Me 2 łyżeczki oleju. Po podgrzaniu umieść w nim mięso mielone i smaż przez 15 min. pamiętając o jego rozdrobnieniu. W połowie czasu smażenia dodaj pokrojony por, starte marchewki i seler oraz czosnek i pokrojone pieczarki. Całość lekko posól i dodaj odrobinę pieprzu.

Etap 10 /12

Po zakończeniu smażenia umieść w Cook4Me cebulę, pietruszkę i niestarte marchewki (w całości), dodaj liście laurowe i ziarna ziela angielskiego oraz 2 płaskie łyżeczki soli i szczyptę pieprzu, a następnie zalej całość wodą i gotuj pod wysokim ciśnieniem 20 min.

Etap 11 /12

Po rozszczelnieniu usuń z Cook4Me cebulę, pietruszkę i niestarte marchewki. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i makaron. Gotuj pod niskim ciśnieniem 10 min.

Etap 12 /12

Po rozszczelnieniu przypraw do smaku solą i/lub pieprzem - według własnego uznania. Przed podaniem posyp zupę na talerzu posiekanymi listkami świeżej pietruszki.

Podobne przepisy

DZIAD
1 godz. 11 min.

OBIAD U DZIADA - Zupa gulaszowa

Review 5 stars (average)

8 Recenzje

OBIAD U DZIADA - Zupa porowo-pieczarkowa ze Spytkowic - przepisy Cookeo V3 | Tefal
OBIAD U DZIADA - Zupa gulaszowa
DZIAD
55 min.

OBIAD U DZIADA - Zupa ryżowa

Review 5 stars (average)

6 Recenzje

OBIAD U DZIADA - Zupa porowo-pieczarkowa ze Spytkowic - przepisy Cookeo V3 | Tefal
OBIAD U DZIADA - Zupa ryżowa
DZIAD
45 min.

OBIAD U DZIADA - Staropolska zupa ogórkowa

ratings.3.8

4 Recenzje

OBIAD U DZIADA - Zupa porowo-pieczarkowa ze Spytkowic - przepisy Cookeo V3 | Tefal
OBIAD U DZIADA - Staropolska zupa ogórkowa
DZIAD
55 min.

OBIAD U DZIADA - Zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym

Review 5 stars (average)

3 Recenzje

OBIAD U DZIADA - Zupa porowo-pieczarkowa ze Spytkowic - przepisy Cookeo V3 | Tefal
OBIAD U DZIADA - Zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym
DZIAD
13 godz. 35 min.

OBIAD U DZIADA - Zupa fasolowa na boczku i kiełbasie

ratings.4.6

4 Recenzje

OBIAD U DZIADA - Zupa porowo-pieczarkowa ze Spytkowic - przepisy Cookeo V3 | Tefal
OBIAD U DZIADA - Zupa fasolowa na boczku i kiełbasie