Orientalne pikle z ogórka - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Orientalne pikle z ogórka

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    14 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

500 grams

  • 500 g Ogórków

  • 300 g Cukru

  • 300 g Octu winnego

  • 4 Ząbków czosnku

  • 1 Czerwona cebula

  • Papryczka chili

  • 50 g Sezamu

  • 20 g Oleju sezamowego

  • 40 ml Oleju roślinnego

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Czosnek i chilli (z gniazdami nasiennymi) kroimy w plasterki.

Etap 2 /5

W Cook4me włączamy smażenie i wlewamy 40 ml oleju. Wrzucamy posiekane chili, czosnek i sezam. Smażymy 1 minutę i zatrzymujemy proces.

  • 4 Ząbków czosnku
  • Papryczka chili
  • 50g Sezamu
  • 40ml Oleju roślinnego

Etap 3 /5

Ogórka kroimy na pół i wydrążamy środki. Tak przygotowanego ogórka kroimy pod kątem w półplastry. Czerwoną cebulę kroimy w piórka.

Etap 4 /5

Wszystkie warzywa wrzucamy do misy, dodajemy cukier, ocet i olej sezamowy. Gotujemy pod ciśnieniem.

  • 500g Ogórków
  • 300g Cukru
  • 300g Octu winnego
  • 4 Ząbków czosnku
  • 1 Czerwona cebula
  • Papryczka chili
  • 50g Sezamu
  • 20g Oleju sezamowego

Etap 5 /5

Gotowe pikle przekładamy do słoika.