Owsianka z bananami i kakao
Tefal
Przepis według Tefal

Owsianka z bananami i kakao

Review 2 stars (average)

2/5 -

  • Całkowity czas 7 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Banan

  • 60 g Płatki owsiane

  • 200 ml Mleko

  • 10 g Kakao

  • 50 g Skyr

  • 10 g Syrop z agawy

  • 4 kawałek Czekolada

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 2 Banan
  • 60g Płatki owsiane
  • 200ml Mleko
  • 10g Kakao
  • 50g Skyr
  • 10g Syrop z agawy
  • 4kawałek Czekolada

Etap 2 /6

Pokrój pół banana w plasterki, resztę rozgnieć.

  • 2 Banan
  • 60g Płatki owsiane
  • 200ml Mleko
  • 10g Kakao
  • 50g Skyr
  • 10g Syrop z agawy
  • 4kawałek Czekolada

Etap 3 /6

W misie umieść płatki owsiane, mleko, kakao i rozgniecione banany i gotuj przez 2-3 minuty, mieszając.

  • 2 Banan
  • 60g Płatki owsiane
  • 200ml Mleko
  • 10g Kakao
  • 50g Skyr
  • 10g Syrop z agawy
  • 4kawałek Czekolada

Etap 4 /6

Gdy mleko zostanie wchłonięte, dodaj skyr. Mieszaj do uzyskania kremowej konsystencji.

  • 2 Banan
  • 60g Płatki owsiane
  • 200ml Mleko
  • 10g Kakao
  • 50g Skyr
  • 10g Syrop z agawy
  • 4kawałek Czekolada

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.

Etap 6 /6

Podawaj z syropem z agawy i kostką czekolady.

  • 2 Banan
  • 60g Płatki owsiane
  • 200ml Mleko
  • 10g Kakao
  • 50g Skyr
  • 10g Syrop z agawy
  • 4kawałek Czekolada