Owsianka z truskawkami i kokosem
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
3 Daktyle
280 g Truskawki
180 g Płatki owsiane
75 cl Niesłodzone mleko migdałowe (lub mleko owsiane)
1 szczypta Sól
60 g Wiórki kokosowe
1 łyżeczka Mielony cynamon
1 łyżeczka Syrop klonowy
Ziarna Chia
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Upewnij się, że usunąłeś uchwyt Ingenio podczas gotowania na blasze lub w piekarniku.
Etap 2 /5
Usuń pestki i posiekaj daktyle. Usuń szypułki z truskawek przed ich opłukaniem. Odłóż po 2 truskawki na osobę na bok do dekoracji, a resztę pokrój w kostkę.
Etap 3 /5
Rozgrzej rondel i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal całkowicie stanie się czerwony. Wsyp płatki owsiane, mleko i sól. Gotuj przez 5 minut, mieszając.
Etap 4 /5
Dodaj wiórki kokosowe, daktyle i cynamon. Dodaj pokrojone w kostkę truskawki. Pozostaw na ogniu na 5 minut, cały czas mieszając.
Etap 5 /5
Podawaj z kilkoma świeżymi truskawkami, syropem klonowym i posyp ziarnami chia.