Miska acai z kokosem i jagodami goji - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Miska acai z kokosem i jagodami goji

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 160 g Banany

  • 110 g Truskawki

  • 13 cl Sok jabłkowy

  • 2 łyżka Syrop klonowy

  • 2 łyżeczka Acai w proszku

  • 2 szczypta Herbata matcha

  • 70 g Granola

  • 2 łyżka Jagody goji

  • 2 łyżka Wiórki kokosowe

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od bananów. Zachowaj granolę, jagody goji, wiórki kokosowe i kokos do dekoracji.

  • 160g Banany
  • 110g Truskawki
  • 13cl Sok jabłkowy
  • 2łyżka Syrop klonowy
  • 2łyżeczka Acai w proszku
  • 2szczypta Herbata matcha

Etap 2 /4

Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

Etap 3 /4

Dostosuj ilość acai w proszku i syropu klonowego zgodnie z własnymi upodobaniami.

  • 2łyżka Syrop klonowy
  • 2łyżeczka Acai w proszku

Etap 4 /4

Podawaj w miseczkach, a jeśli zależy Ci na oryginalności – w połówkach kokosa. Udekoruj miskę granolą, jagodami goji i wiórkami kokosowymi.

  • 70g Granola
  • 2łyżka Jagody goji
  • 2łyżka Wiórki kokosowe