Pałki z kurczaka tandoori
- Całkowity czas 56 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 20 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
4 Pałki z kurczaka
50 g Jogurt naturalny
1 łyżeczka Mielony imbir
1 łyżeczka Czosnek w proszku
1 łyżka Przyprawa chili
0.5 łyżeczka Kurkuma
1 łyżeczka Garam masala
Sól i pieprz
10 g Sok z cytryny
1 łyżka Olej
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Osusz pałki ręcznikiem kuchennym. W misce wymieszaj jogurt, imbir, czosnek, chili, kurkumę, przyprawę garam masala, sól, pieprz i sok z cytryny. Wrzuć kurczaka i pokryj go dobrze marynatą. Schładzaj przez 20 minut. Za pomocą pędzelka posmaruj pałki olejem. Umieść je w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 2 /2
W połowie pieczenia obróć pałki. Sprawdź składniki, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut. Podawaj od razu.