Panierowane kawałki dorsza - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Panierowane kawałki dorsza

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 29 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Dorsz atlantycki

  • 2 łyżka Mąka

  • 2 łyżeczka Curry

  • 1 Jajo

  • 3 łyżka Parmezan

  • 3 łyżka Natka pietruszki

  • 8 łyżka Bułka tarta

  • Sól

  • Olej słonecznikowy

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 300g Dorsz atlantycki
  • 2łyżka Mąka
  • 2łyżeczka Curry
  • 1 Jajo
  • 3łyżka Parmezan
  • 3łyżka Natka pietruszki
  • 8łyżka Bułka tarta
  • Sól
  • Olej słonecznikowy

Etap 2 /10

Kawałki dorsza dopraw solą i pieprzem.

  • 300g Dorsz atlantycki
  • Sól

Etap 3 /10

W małym naczyniu wymieszaj mąkę i curry w proszku. Ubij jajko w miseczce.

  • 2łyżka Mąka
  • 2łyżeczka Curry
  • 1 Jajo

Etap 4 /10

Wymieszaj wszystkie składniki panierki.

  • 3łyżka Parmezan
  • 3łyżka Natka pietruszki
  • 8łyżka Bułka tarta
  • Sól

Etap 5 /10

Kawałek dorsza całkowicie obtocz w mące.

  • 300g Dorsz atlantycki
  • 2łyżka Mąka

Etap 6 /10

Pokryj w całości ubitym jajkiem, a następnie obtocz w bułce tartej. Zrób to samo z pozostałymi kawałkami.

  • 300g Dorsz atlantycki
  • 1 Jajo
  • 3łyżka Parmezan
  • 3łyżka Natka pietruszki
  • 8łyżka Bułka tarta
  • Sól

Etap 7 /10

Posmaruj olejem panierowanego dorsza z każdej strony.

  • Olej słonecznikowy

Etap 8 /10

Wlej do Cook4me odrobinę oleju słonecznikowego. Umieść 8-9 kawałków dorsza.

  • Olej słonecznikowy

Etap 9 /10

Ustaw Extra Crisp w Cook4me.

Etap 10 /10

Gotuj w trybie ręcznym przez 14 minut w temp. 200°C. Przewróć na drugą stronę w połowie gotowania.

  • Extra Crisp