Panierowane kawałki dorsza
- Całkowity czas 29 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Dorsz atlantycki
2 łyżka Mąka
2 łyżeczka Curry
1 Jajo
3 łyżka Parmezan
3 łyżka Natka pietruszki
8 łyżka Bułka tarta
Sól
Olej słonecznikowy
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
300g Dorsz atlantycki 2łyżka Mąka 2łyżeczka Curry 1 Jajo 3łyżka Parmezan 3łyżka Natka pietruszki 8łyżka Bułka tarta Sól Olej słonecznikowy
Etap 2 /10
Kawałki dorsza dopraw solą i pieprzem.
300g Dorsz atlantycki Sól
Etap 3 /10
W małym naczyniu wymieszaj mąkę i curry w proszku. Ubij jajko w miseczce.
2łyżka Mąka 2łyżeczka Curry 1 Jajo
Etap 4 /10
Wymieszaj wszystkie składniki panierki.
3łyżka Parmezan 3łyżka Natka pietruszki 8łyżka Bułka tarta Sól
Etap 5 /10
Kawałek dorsza całkowicie obtocz w mące.
300g Dorsz atlantycki 2łyżka Mąka
Etap 6 /10
Pokryj w całości ubitym jajkiem, a następnie obtocz w bułce tartej. Zrób to samo z pozostałymi kawałkami.
300g Dorsz atlantycki 1 Jajo 3łyżka Parmezan 3łyżka Natka pietruszki 8łyżka Bułka tarta Sól
Etap 7 /10
Posmaruj olejem panierowanego dorsza z każdej strony.
Olej słonecznikowy
Etap 8 /10
Wlej do Cook4me odrobinę oleju słonecznikowego. Umieść 8-9 kawałków dorsza.
Olej słonecznikowy
Etap 9 /10
Ustaw Extra Crisp w Cook4me.
Etap 10 /10
Gotuj w trybie ręcznym przez 14 minut w temp. 200°C. Przewróć na drugą stronę w połowie gotowania.
Extra Crisp