Panierowany dorsz z komosą - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Panierowany dorsz z komosą

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Komosa

  • 1 Bulion warzywny

  • 3 Szalotki

  • 2 Marchew

  • 500 ml Woda

  • 1 łyżka Olej

  • 4 Dorsz atlantycki

  • 4 łyżka Bułka tarta

  • 2 łyżka Tarty ser

  • 1 łyżka Natka pietruszki

  • 2 łyżka Olej

  • Sól

  • Pieprz

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.

  • 400g Komosa
  • 500ml Woda
  • 1łyżka Olej
  • 4 Dorsz atlantycki
  • 4łyżka Bułka tarta
  • 2łyżka Tarty ser
  • 1łyżka Natka pietruszki
  • 2łyżka Olej
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /5

Do Cook4me dodaj wodę, bulion, komosę, marchew i szalotki. Dodaj sól i pieprz do smaku.

  • 400g Komosa
  • 500ml Woda
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 4 /5

Dodaj olej i wymieszaj. Ułóż dorsza na komosie. Posyp bułka tartą, serem i natką pietruszki. Polej rybę olejem.

  • 1łyżka Olej
  • 4 Dorsz atlantycki
  • 4łyżka Bułka tarta
  • 2łyżka Tarty ser
  • 1łyżka Natka pietruszki
  • 2łyżka Olej

Etap 5 /5

Ustaw Extra Crisp w Cook4me i gotuj w trybie ręcznym przez 9 minut w temp. 200°C.

  • Extra Crisp