Bakłażany z komosą ryżową
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
350 g Jogurt grecki
2 łyżka Sok z cytryny
1 Posiekana cebula
110 g Grubo posiekanych pieczarek
2 goździk Posiekany czosnek
2 łyżka Oliwa z oliwek
120 g Surowa komosy ryżowej
80 g Grubo posiekanych orzechów włoskich
350 ml Bulion warzywny
0.5 łyżeczka Mielony kmin rzymski
2 unit Małe bakłażany, przekrojone wzdłuż na pół, z łodygami i nacięte
100 g Pestki granatu
5 liść Posiekane liście mięty
Sól, pieprz
Akcesoria
Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Ten przepis wymaga użycia rusztu. Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wymieszaj jogurt z cytryną w małej misce. Włóż do lodówki.
Etap 3 /7
Podsmaż pieczarki, czosnek i cebulę na oleju przez 3 minuty w misie Cook4me.
Etap 4 /7
Dodaj komosę ryżową, orzechy włoskie, bulion i kumin.
Etap 5 /7
Włóż ruszt i umieść na nim bakłażany.
Etap 6 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 7 /7
Pozostaw do ostygnięcia. Napełnij bakłażany komosą ryżową. Dodaj jogurt, granat i miętę.