Panna cotta z grejpfrutem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Panna cotta z grejpfrutem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 szt. Żelatyna w listkach

  • 80 ml Mleko

  • 320 ml Śmietana

  • 40 g Cukier

  • 2 łyżka Tymianek

  • 1 Grejpfrut

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 2szt. Żelatyna w listkach
  • 80ml Mleko
  • 320ml Śmietana
  • 40g Cukier
  • 2łyżka Tymianek
  • 1 Grejpfrut

Etap 2 /7

Namocz listki żelatyny w zimnej wodzie.

  • 2szt. Żelatyna w listkach

Etap 3 /7

Pokrój grejpfruta w kostkę.

  • 1 Grejpfrut

Etap 4 /7

Do misy wlej mleko, dodaj śmietanę, cukier, tymianek i odsączoną żelatynę.

  • 2szt. Żelatyna w listkach
  • 80ml Mleko
  • 320ml Śmietana
  • 40g Cukier
  • 2łyżka Tymianek

Etap 5 /7

Wymieszaj i zagotuj.

Etap 6 /7

Przełóż mieszankę do ładnych misek do serwowania. Chłódź przez 12 godzin.

Etap 7 /7

Podawaj z kawałkami grejpfruta.

  • 1 Grejpfrut