Perski gulasz z jagnięciny
Tefal
Przepis według Tefal

Perski gulasz z jagnięciny

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Jagnięcina

  • 1.5 Cebula

  • 3 Czosnek

  • 3 Marchew

  • 1.5 gałąź Seler naciowy

  • 1.5 łyżeczka Koperek

  • 22 cl Wino białe

  • 8 cl Sok z pomarańczy

  • 1.5 dawka Szafran

  • 1.5 wiązka Bouquet garni

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

Etap 2 /7

Posiekaj czosnek i cebulę, pokrój seler i marchewkę na plasterki. Pokrój jagnięcinę na kawałki.

Etap 3 /7

Wlej oliwę z oliwek do Cook4me.

  • 3łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /7

Naciśnij „Start”. Gdy olej się rozgrzeje, włóż mięso i obsmaż je ze wszystkich stron. Dodaj cebulę, czosnek, marchewkę, seler i koperek. Smaż przez 10 minut.

  • 900g Jagnięcina
  • 1.5 Cebula
  • 3 Czosnek
  • 3 Marchew
  • 1.5gałąź Seler naciowy
  • 1.5łyżeczka Koperek

Etap 5 /7

Wlej wino i sok pomarańczowy i dodaj szafran. Wymieszaj i dopraw do smaku.

  • 22cl Wino białe
  • 8cl Sok z pomarańczy
  • 1.5dawka Szafran
  • 1.5wiązka Bouquet garni
  • Sól

Etap 6 /7

Zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.

Etap 7 /7

Udekoruj pietruszką, selerem lub szafranem i podawaj.

  • 1.5dawka Szafran
  • Sól