Perski gulasz z jagnięciny
- Całkowity czas 45 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Jagnięcina
1.5 Cebula
3 Czosnek
3 Marchew
1.5 gałąź Seler naciowy
1.5 łyżeczka Koperek
22 cl Wino białe
8 cl Sok z pomarańczy
1.5 dawka Szafran
1.5 wiązka Bouquet garni
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Posiekaj czosnek i cebulę, pokrój seler i marchewkę na plasterki. Pokrój jagnięcinę na kawałki.
Etap 3 /7
Wlej oliwę z oliwek do Cook4me.
3łyżka Oliwa z oliwek
Etap 4 /7
Naciśnij „Start”. Gdy olej się rozgrzeje, włóż mięso i obsmaż je ze wszystkich stron. Dodaj cebulę, czosnek, marchewkę, seler i koperek. Smaż przez 10 minut.
900g Jagnięcina 1.5 Cebula 3 Czosnek 3 Marchew 1.5gałąź Seler naciowy 1.5łyżeczka Koperek
Etap 5 /7
Wlej wino i sok pomarańczowy i dodaj szafran. Wymieszaj i dopraw do smaku.
22cl Wino białe 8cl Sok z pomarańczy 1.5dawka Szafran 1.5wiązka Bouquet garni Sól
Etap 6 /7
Zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.
Etap 7 /7
Udekoruj pietruszką, selerem lub szafranem i podawaj.
1.5dawka Szafran Sól