Pieczona cielęcina z warzywami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczona cielęcina z warzywami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 33 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    13 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 350 g Pieczeń cielęca

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 100 g Cebula

  • 100 g Marchew

  • 100 g Rzepa

  • 150 g Ziemniaki

  • 200 ml Bulion warzywny

  • 50 ml Białe wino

  • 25 g Masło

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

Etap 2 /7

Pokrój ziemniaki w kostkę.

  • 150g Ziemniaki

Etap 3 /7

Wlej olej do garnka.

  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 4 /7

Podsmażaj mięso z każdej strony przez ok. 3 minuty, aż się zabrązowi. Wyjmij mięso.

  • 350g Pieczeń cielęca

Etap 5 /7

Dodaj warzywa, białe wino i bulion. Wymieszaj. Dodaj masło. Przypraw. Włóż cielęcinę z powrotem do garnka.

  • 100g Cebula
  • 100g Marchew
  • 100g Rzepa
  • 150g Ziemniaki
  • 200ml Bulion warzywny
  • 50ml Białe wino
  • 25g Masło
  • Sól i pieprz

Etap 6 /7

Gotuj w szybkowarze.

Etap 7 /7

Pieczeń cielęca będzie różowa. Jeśli wolisz bardziej wysmażone mięso, włóż je do piekarnika na 5/10 minut.