Pieczona ryba
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g Marchewki
150 g Cebula
1 łyżka Pasta pomidorowa
2 łyżka Ocet 5%
1 łyżeczka Cukier
100 ml Woda
2 Goździki
Sól, pieprz
1 łyżka Olej roślinny
500 g filety z białej ryby o grubości 2 cm, bez skóry (dorsz lub mintaj)
2 liść Liść laurowy
Akcesoria
Blacha do pieczenia Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia XL Snacking & Baking XL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz marchewki i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i posiekaj cebulę. Włóż warzywa do formy do pieczenia. W misce wymieszaj pastę pomidorową, ocet, cukier, wodę, goździki, sól i pieprz. Zalej warzywa.
Etap 2 /4
Połóż kawałki ryby na talerzu, dopraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj olejem z obu stron. Odstaw na bok.
Etap 3 /4
Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w czerwonym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu gotuj przez 5 minut. Wymieszaj warzywa, na wierzchu połóż kawałki ryby, lekko je dociśnij, na rybie połóż liście laurowe i zamknij grilla. Kontynuuj gotowanie przez 10 minut.
Etap 4 /4
Podawaj na ciepło lub na zimno.