Pieczona ryba - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczona ryba

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g Marchewki

  • 150 g Cebula

  • 1 łyżka Pasta pomidorowa

  • 2 łyżka Ocet 5%

  • 1 łyżeczka Cukier

  • 100 ml Woda

  • 2 Goździki

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 500 g filety z białej ryby o grubości 2 cm, bez skóry (dorsz lub mintaj)

  • 2 liść Liść laurowy

Akcesoria

  • Blacha do pieczenia
    Blacha do pieczenia
  • Snacking & Baking akcesoria
    Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia XL
    Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking XL
    Snacking & Baking XL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz marchewki i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i posiekaj cebulę. Włóż warzywa do formy do pieczenia. W misce wymieszaj pastę pomidorową, ocet, cukier, wodę, goździki, sól i pieprz. Zalej warzywa.

  • 250g Marchewki
  • 150g Cebula
  • 1łyżka Pasta pomidorowa
  • 2łyżka Ocet 5%
  • 1łyżeczka Cukier
  • 100ml Woda
  • 2 Goździki
  • Sól, pieprz
  • Blacha do pieczenia
  • Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking XL

Etap 2 /4

Połóż kawałki ryby na talerzu, dopraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj olejem z obu stron. Odstaw na bok.

  • Sól, pieprz
  • 1łyżka Olej roślinny
  • 500g filety z białej ryby o grubości 2 cm, bez skóry (dorsz lub mintaj)

Etap 3 /4

Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w czerwonym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu gotuj przez 5 minut. Wymieszaj warzywa, na wierzchu połóż kawałki ryby, lekko je dociśnij, na rybie połóż liście laurowe i zamknij grilla. Kontynuuj gotowanie przez 10 minut.

  • 2liść Liść laurowy
  • Blacha do pieczenia
  • Snacking & Baking akcesoria
  • Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking XL

Etap 4 /4

Podawaj na ciepło lub na zimno.