Pieczona wieprzowina z ananasem
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczona wieprzowina z ananasem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1.8 kg Pieczona wieprzowina

  • 1 Ananas

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • 3 Czerwone papryki

  • 2 łyżeczka Zioła prowansalskie

  • 2 Czerwona cebula

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Obierz ananasa. Pokrój połówkę ananasa na plasterki o grubości ok. 5 mm. Przekrój plasterki na pół, a pozostały ananas pokrój w kostkę. Opłucz papryki, obierz cebulę i pokrój warzywa w dużą kostkę o grubości ok. 3 cm.

  • 1 Ananas
  • 3 Czerwone papryki
  • 2 Czerwona cebula

Etap 2 /3

Włóż płytę grillową do urządzenia i wyłóż naczynie do gotowania papierem do pieczenia, pokrywając ściany.

Etap 3 /3

Dopraw solą i pieprzem, potrzyj mięso ziołami prowansalskimi. Posmaruj olejem, a następnie natnij wierzch, tak aby przepołowione kawałki ananasa mogły wejść w mięso. Włóż mięso do naczynia do gotowania, ustaw tryb PIECZONE MIĘSO i piecz przez 30 minut w temperaturze 170°C. Po upłynięciu tego czasu ułóż warzywa wokół mięsa, polej pozostałym olejem, dopraw solą i pieprzem, a następnie wznów program i poczekaj, aż się zakończy.

  • 1.8kg Pieczona wieprzowina
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • 2łyżeczka Zioła prowansalskie
  • Sól, pieprz