Wieprzowina pieczona w glazurze miodowej - przepisy Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wieprzowina pieczona w glazurze miodowej

Review 3 stars (average)

3 /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 25 min.
  • Czas przygotowania
    40 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 80 g Miód

  • 80 ml Sok pomarańczowy

  • 150 g Brązowy cukier

  • 6 Goździk

  • 1 kg Pieczeń wieprzowa

  • 2 łyżka Olej roślinny

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Aby przygotować marynatę, wlej wszystkie składniki do rondla. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż powstanie bardzo gęsty syrop. Odstaw.

  • 80g Miód
  • 80ml Sok pomarańczowy
  • 150g Brązowy cukier
  • 6 Goździk

Etap 2 /4

Przygotuj pieczeń. Natrzyj mięso olejem, a następnie ostrym nożem natnij warstwę tłuszczu.

Etap 3 /4

Umieść pieczeń w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij pieczenie. Po 30 minutach rozprowadź 3 łyżki marynaty na tłuszczu i powtarzaj tę czynność co 5 minut, łącznie 3 razy.

Etap 4 /4

Podawaj gorące.