Grillowany ananas w glazurze miodowo-cynamonowej
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Mały ananas, obrany i pokrojony w plastry ok. 2 cm
3 łyżka Miodu
1 Limonki
0.25 łyżeczka Cynamonu
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Obierz ananasa ze skórki, a następnie pokrój go w 2 cm plastry. Usuń twardy środek.
Etap 2 /5
W miseczce wymieszaj miód, cynamon i sok z limonki.
Etap 3 /5
Plastry ananasa dokładnie posmaruj przygotowanym dressingiem i połóż je na ruszcie grillowym tak, by wyższe podpórki były w dole.
Etap 4 /5
Ruszt włóż do misy Cook4me.
Etap 5 /5
Załóż pokrywę Extra Crisp. Piecz w trybie manualnym w temperaturze 200°C przez 8 min.