Pieczone pory z cebulą i boczkiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pieczone pory z cebulą i boczkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 szt. Duże pory

  • 100 g Boczek

  • 1 szt. Cebula

  • 2 szt. Ziemniaki

  • 300 g Grzyby

  • Sól, pieprz

  • 2 łyżka Olej roślinny

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 4szt. Duże pory
  • 100g Boczek
  • 1szt. Cebula
  • 2szt. Ziemniaki
  • 300g Grzyby
  • Sól, pieprz
  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 2 /6

Przetnij zieloną część porów na dwie części. Zwiąż obie części razem, aby imitować pieczeń. Wlej olej do Cook4me.

  • 4szt. Duże pory
  • 2łyżka Olej roślinny

Etap 3 /6

Podsmaż cebule i kawałki boczku. Dodaj grzyby i ugotuj je. Dopraw solą. Dodaj ziemniaki. Wymieszaj.

  • 100g Boczek
  • 1szt. Cebula
  • 2szt. Ziemniaki
  • 300g Grzyby
  • Sól, pieprz

Etap 4 /6

Wyjmij 2/3 składników. Włóż pory i przykryj je wyjętymi składnikami. Wlej 1/2 filiżanki wody.

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Podawaj pieczone pory na warzywach i kawałkach boczku.