Pieczone pory z cebulą i boczkiem
- Całkowity czas 31 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. Duże pory
100 g Boczek
1 szt. Cebula
2 szt. Ziemniaki
300 g Grzyby
Sól, pieprz
2 łyżka Olej roślinny
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Przetnij zieloną część porów na dwie części. Zwiąż obie części razem, aby imitować pieczeń. Wlej olej do Cook4me.
Etap 3 /6
Podsmaż cebule i kawałki boczku. Dodaj grzyby i ugotuj je. Dopraw solą. Dodaj ziemniaki. Wymieszaj.
Etap 4 /6
Wyjmij 2/3 składników. Włóż pory i przykryj je wyjętymi składnikami. Wlej 1/2 filiżanki wody.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Podawaj pieczone pory na warzywach i kawałkach boczku.