Pieczony kalafior z ciecierzycą - przepisy Cook4Me | Tefal
Dr Hanna Stolińska
Przepis według Dr Hanna Stolińska

Pieczony kalafior z ciecierzycą

ratings.4.5

4.5 /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcja XL

  • 500 g Kalafior

  • 240 g Ciecierzyca

  • 240 g Pomidor koktajlowy

  • 20 g Olej rzepakowy

  • 32 g Koperek

  • 8 g Papryka słodka

  • 20 g Jasny sos sojowy

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Różyczki kalafiora, ciecierzycę i przekrojone na pół pomidorki włożyć do garnka.

  • 500g Kalafior
  • 240g Ciecierzyca
  • 240g Pomidor koktajlowy

Etap 2 /4

Z oleju/oliwy, sosu sojowego i papryki przygotować sos.

  • 20g Olej rzepakowy
  • 8g Papryka słodka
  • 20g Jasny sos sojowy

Etap 3 /4

Polać zawartość garnka i dokładnie wymieszać.

Etap 4 /4

Zapiekać pod pokrywą Extra Crisp w temperaturze 200°C przez około 15-20 minut. W połowie pieczenia można przemieszać zawartość garnka.

  • Extra Crisp