Pieczony kalafior z ciecierzycą
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcja XL
500 g Kalafior
240 g Ciecierzyca
240 g Pomidor koktajlowy
20 g Olej rzepakowy
32 g Koperek
8 g Papryka słodka
20 g Jasny sos sojowy
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Różyczki kalafiora, ciecierzycę i przekrojone na pół pomidorki włożyć do garnka.
Etap 2 /4
Z oleju/oliwy, sosu sojowego i papryki przygotować sos.
Etap 3 /4
Polać zawartość garnka i dokładnie wymieszać.
Etap 4 /4
Zapiekać pod pokrywą Extra Crisp w temperaturze 200°C przez około 15-20 minut. W połowie pieczenia można przemieszać zawartość garnka.