Piernik z polewą lukrową
Tefal
Przepis według Tefal

Piernik z polewą lukrową

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 7 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

3 porcje

  • 300 g Miód

  • 150 g Cukier

  • 240 ml Woda

  • 150 g Masło

  • 270 g Mąka

  • 210 g Mąka pełnoziarnista

  • 3 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 3 szczypta Sól

  • 270 g Dżem morelowy

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Do rondla włóż miód, cukier, masło, wodę oraz 3 szczypty soli i podgrzewaj, aż masło się rozpuści. Wyłącz palnik.

  • 300g Miód
  • 150g Cukier
  • 240ml Woda
  • 150g Masło
  • 3szczypta Sól

Etap 2 /5

Dodaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i wymieszaj.

  • 270g Mąka
  • 210g Mąka pełnoziarnista
  • 3łyżeczka Proszek do pieczenia

Etap 3 /5

Włóż masę do foremek do babeczek i wstaw do lodówki na 30 minut.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 4 /5

Wyjmij formę z lodówki i zrób wgniecenie na środku każdej masy ciasta. Do każdego zagłębienia, dodaj łyżeczkę konfitury morelowej. Włóż foremki do Cake Factory.

  • 270g Dżem morelowy
  • Forma na 6 muffinek

Etap 5 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje Pozostaw do ostygnięcia, wyjmij starannie z formy a następnie podaj.