Piernik z polewą lukrową
- Całkowity czas 1 godz. 7 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
300 g Miód
150 g Cukier
240 ml Woda
150 g Masło
270 g Mąka
210 g Mąka pełnoziarnista
3 łyżeczka Proszek do pieczenia
3 szczypta Sól
270 g Dżem morelowy
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do rondla włóż miód, cukier, masło, wodę oraz 3 szczypty soli i podgrzewaj, aż masło się rozpuści. Wyłącz palnik.
Etap 2 /5
Dodaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i wymieszaj.
Etap 3 /5
Włóż masę do foremek do babeczek i wstaw do lodówki na 30 minut.
Etap 4 /5
Wyjmij formę z lodówki i zrób wgniecenie na środku każdej masy ciasta. Do każdego zagłębienia, dodaj łyżeczkę konfitury morelowej. Włóż foremki do Cake Factory.
Etap 5 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje Pozostaw do ostygnięcia, wyjmij starannie z formy a następnie podaj.