Pikantna konfitura z mandarynek i chilli - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Pikantna konfitura z mandarynek i chilli

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 10 Mandarynek

  • 1 Strączek chilli

  • 200 g Cebuli

  • 50 ml Oleju

  • 100 g Cukru brązowego

  • 40 ml Octu winnego

  • Kminu rzymskiego

Czas przygotowania

Etap 1 /3

W Cook4me rozpoczynamy smażenie. W czasie, gdy misa się rozgrzewa, cebulę kroimy w kostkę, a chilli siekamy w plasterki. Do misy wlewamy olej i wrzucamy pokrojone składniki. Całość smażymy 10 minut mieszając co 2 minuty.

  • 1 Strączek chilli
  • 200g Cebuli
  • 50ml Oleju

Etap 2 /3

Wrzucamy mandarynki, zasypujemy brązowym cukrem i wlewamy ocet winny. Gotujemy pod ciśnieniem przez 7 minut.

  • 10 Mandarynek
  • 100g Cukru brązowego
  • 40ml Octu winnego

Etap 3 /3

Włączamy smażenie i gotujemy do zagęszczenia przez ok. 10 minut. Na koniec dodajemy szczyptę kminu rzymskiego i mieszamy. Konfiturę przekładamy do słoiczka i serwujemy z ulubionymi dodatkami.

  • szczypta Kminu rzymskiego