Pikantna zupa z awokado i ogórków
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g obrane i posiekane ogórki bez nasion
1 grubo posiekane awokado
1 łyżeczka tajska zielona pasta curry
1 łyżeczka Cukier
1 łyżeczka drobno starta skórka z cytryny
100 ml woda
200 ml niesłodzone mleko kokosowe
2 łyżka świeży sok z limonki
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Włóż ogórek do blendera.
200g obrane i posiekane ogórki bez nasion
Etap 2 /7
Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.
Etap 3 /7
Dodaj awokado, pastę curry, cukier i skórkę z limonki.
1 grubo posiekane awokado 1łyżeczka tajska zielona pasta curry 1łyżeczka Cukier 1łyżeczka drobno starta skórka z cytryny
Etap 4 /7
Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.
Etap 5 /7
Dodaj wodę, mleczko kokosowe i sok z limonki, ustaw wskazany program na 1 min 30 s, a następnie uruchom go.
100ml woda 200ml niesłodzone mleko kokosowe 2łyżka świeży sok z limonki
Etap 6 /7
Przelej zupę do dużej miski i przypraw solą. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 minut.
Sól
Etap 7 /7
Podawaj na zimno.