Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pikantna zupa z awokado i ogórków

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g obrane i posiekane ogórki bez nasion

  • 1 grubo posiekane awokado

  • 1 łyżeczka tajska zielona pasta curry

  • 1 łyżeczka Cukier

  • 1 łyżeczka drobno starta skórka z cytryny

  • 100 ml woda

  • 200 ml niesłodzone mleko kokosowe

  • 2 łyżka świeży sok z limonki

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Włóż ogórek do blendera.

  • 200g obrane i posiekane ogórki bez nasion

Etap 2 /7

Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.

Etap 3 /7

Dodaj awokado, pastę curry, cukier i skórkę z limonki.

  • 1 grubo posiekane awokado
  • 1łyżeczka tajska zielona pasta curry
  • 1łyżeczka Cukier
  • 1łyżeczka drobno starta skórka z cytryny

Etap 4 /7

Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.

Etap 5 /7

Dodaj wodę, mleczko kokosowe i sok z limonki, ustaw wskazany program na 1 min 30 s, a następnie uruchom go.

  • 100ml woda
  • 200ml niesłodzone mleko kokosowe
  • 2łyżka świeży sok z limonki

Etap 6 /7

Przelej zupę do dużej miski i przypraw solą. Przykryj i wstaw do lodówki na 15 minut.

  • Sól

Etap 7 /7

Podawaj na zimno.