Zupa ze świeżych ogórków - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa ze świeżych ogórków

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 8 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 700 g Świeżych ogórków

  • 120 g Cebuli

  • 200 g Marchewki

  • 1 pęczek Szczypiorku

  • 1 pęczek Koperku

  • 20 g Masła

  • 2 łyżka Oliwy

  • 3 Liście laurowe

  • 1.5 l Wody lub bulionu warzywnego

  • Kilka ziarenek ziela angielskiego

  • 2 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego

  • 5 Łyżek śmietany 18%

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 700g Świeżych ogórków
  • 120g Cebuli
  • 200g Marchewki
  • 1pęczek Szczypiorku
  • 1pęczek Koperku
  • 20g Masła
  • 2łyżka Oliwy
  • 3 Liście laurowe
  • 1.5l Wody lub bulionu warzywnego
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 2łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • 5 Łyżek śmietany 18%
  • Sól
  • Pieprz

Etap 2 /8

Marchewkę pokrój w talarki, cebulę drobno posiekaj.

  • 120g Cebuli
  • 200g Marchewki

Etap 3 /8

W Cook4me włącz średnie smażenie. Dodaj masło i oliwę, wsyp 2 łyżeczki czosnku granulowanego, a następnie wrzuć marchewkę i cebulę. Smaż przez 5 minut, mieszając.

  • 20g Masła
  • 2łyżka Oliwy
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego

Etap 4 /8

Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do urządzenia i smaż przez kolejne 2 minuty.

  • 700g Świeżych ogórków

Etap 5 /8

Wlej wodę lub bulion. Dodaj pozostałe 2 łyżeczki czosnku granulowanego, czosnek niedźwiedzi, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.

  • 3 Liście laurowe
  • 1.5l Wody lub bulionu warzywnego
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 2łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • Sól
  • Pieprz

Etap 6 /8

Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut.

Etap 7 /8

Po zakończeniu gotowania dodaj śmietanę oraz drobno posiekany koperek. Wymieszaj dokładnie rózgą kuchenną.

  • 1pęczek Koperku
  • 5 Łyżek śmietany 18%

Etap 8 /8

Na koniec posyp zupę świeżym szczypiorkiem tuż przed podaniem.

  • 1pęczek Szczypiorku