Zupa ze świeżych ogórków
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
700 g Świeżych ogórków
120 g Cebuli
200 g Marchewki
1 pęczek Szczypiorku
1 pęczek Koperku
20 g Masła
2 łyżka Oliwy
3 Liście laurowe
1.5 l Wody lub bulionu warzywnego
Kilka ziarenek ziela angielskiego
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
5 Łyżek śmietany 18%
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Marchewkę pokrój w talarki, cebulę drobno posiekaj.
Etap 3 /8
W Cook4me włącz średnie smażenie. Dodaj masło i oliwę, wsyp 2 łyżeczki czosnku granulowanego, a następnie wrzuć marchewkę i cebulę. Smaż przez 5 minut, mieszając.
Etap 4 /8
Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do urządzenia i smaż przez kolejne 2 minuty.
Etap 5 /8
Wlej wodę lub bulion. Dodaj pozostałe 2 łyżeczki czosnku granulowanego, czosnek niedźwiedzi, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.
Etap 6 /8
Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 7 /8
Po zakończeniu gotowania dodaj śmietanę oraz drobno posiekany koperek. Wymieszaj dokładnie rózgą kuchenną.
Etap 8 /8
Na koniec posyp zupę świeżym szczypiorkiem tuż przed podaniem.